Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 23.04.2024, 10:37

"Довкілля"

Меню сайту
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Гурток якого спрямування вам найбільше подобається?
Всього відповідей: 232
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 30 » З турботою про екоосвіту малечі
16:26
З турботою про екоосвіту малечі

30.08.12

 

      Як повідомив його директор Ігор Антахович, цього року центр оприлюднть три  пріоритетних напрямки роботи. Зокрема. представлять зоологічні, ботанічні та прикладні гуртки.

«У нас досить широка гамма гуртків: 27 різних профілів. Ми можемо забезпечити якісною позашкільною освітою близько 80 груп дітей. Ми працюємо за такими напрямками: загально-природничий, зоологічний та ботанічний. Перший об’єднує прикладні гуртки, які дають дітям конкретні навички. Це, на приклад, українська кухня, фітокосметика, бджільництво. Гуртки зоологічного спрямування дозволяють дітям знайомитися з живою природою.  Біологічний напрямок відкриває малечі природничі науки, пов’язані з рослинами. Ми дуже щасливі, що Ярмарок проводиться на початку навчального року, — бо тоді починається набір дітей», — зазначив Ігор Антанохович..

Зараз міський Еко-центр працює з дітьми від 6 до 18 років. Але цього року перереєстровують статут,  де буде відображено, що гуртки почнуть займатися з дошкільнятами, дітками від 4 років. Гуртки працюють як на базі самого центру, так і на базі закладів освіти міста, аби позбавити дітей необхідності  довго доїжджати громадським транспортом.

Загалом у Львові діють три  еколого-натуралістичні центри, а саме: Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр, Львівський еколого-натуралістичний центр при УДЮМК Франківського району та Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр.

«Ми всі знаємо, що діти полюбляють природу. Зокрема, з перших років життя вони цікавляться тваринами. Пізніше, у садочку та школі з дітьми працюють вихователі та вчителі. Дуже добре, що у нашому місті є такі  центри, що можуть одразу на реальних прикладах знайомити дітей із живою природою. На Ярмарку  презентуватимуть весь асортимент дитячих гуртків, які є у нашому місті. Тут батьки зможуть знайти щось цікаве навіть для найвибагливіших та найдопитливіших діток.. З 6 по 8 вересня батьки зможуть приходити з дітьми у Львівський палац мистецтв та знайомитися з тим, що пропонуватимуть львівські гуртки», — розповіла координатор Ярмарку дитячого дозвілля від ЛМР Ольга Каспришин.

В означеному заході візьмуть участь 50 організацій, які запропонують львів’янам можливості для різнобічного розвитку дитини. Організатори Ярмарку: об’єднання «САМОПОМІЧ» та Львівська міська рада.

Наразі ж Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр запрошує усіх охочих відвідати їхні виставки та подивитись на екзотичних тварин та декоративні рослини. Як повідомляють в Еко-центрі, найбільшою популярністю відвідувачів користується 15-річна мавпа Чіта — любителька нишпорити по кишенях. Також велику увагу дітлахів привертають хамелеон, удав, баран, лама тощо.

В цілому ж зоовиставка зараз налічує понад 130 видів тварин. В основному, це екзотичні тварини. Тут 30 видів плазунів і земноводних, понад 40 видів птахів і решта — ссавці. Екскурсії провоять постійно, без вихідних, щоб максимально дати можливість як організованим групам, так і самостійним відвідувачам, побувати в центрі та оглянути зоологічну та ботанічну колекції. Екскурсії відбуваються щодня за попереднім замовленням. Вони безкоштовні.

Довідка

Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр, вул. Кубанська, 12, т. 276-14-19, e-mail: ecochilds@rambler.ru

Львівський еколого-натуралістичний центр при УДЮМК Франківського району, вул. Чупринки , 85, кім. 424, т. 237-23-82

Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр, вул. Івана Франка, 133 , т. 276-46-07, сайт: lodenc.net

Источник: Сталий розвиток

Переглядів: 1069 | Додав: Faber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Форма входу
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024