Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 15:10

"Довкілля"

Меню сайту
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Наше опитування
Гурток якого спрямування вам найбільше подобається?
Всього відповідей: 232
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 15 » Львівський бабак Мишко навіщував пізню весну
12:49
Львівський бабак Мишко навіщував пізню весну


Уже традиційно в день, коли зима зустрічається з весною, у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі будили бабака. Проте ще сонний Мишко не захотів свистати, що означає: весна буде пізня. Натомість його подружка Маруся прокинулася ще тиждень тому, але знову впала в сплячку. І хоча працівники центру намагалися збудити її на сьогоднішнє бабацьке свято, Марусі не було. Кажуть: вона не в настрої.

Почалося свято бабака зі святкового виступу гуртківців еколого-натуралістичного центру, який присвятили народним прикметам і повір’ям, за якими наші предки визначали, коли прийде весна. Також діти почастували присутніх випеченими «жайворонками» – аби їх побачили справжні пташки і прилетіли до нас.

Далі взялися будити бабака. Коли Мишка витягли із хатинки, він поводився неактивно і боязко. На прохання свиснути, тільки лупав очима. Директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович так пояснив поведінку бабака: «Своєї тіні він сьогодні не побачив, тобто, по погоді нібито мала би бути рання весна. Але за його поведінкою можна сказати, що бабак ще не готовий прокидатися, він неактивний, поводиться дуже спокійно і весь час хоче втекти назад спати. Головне – не свистів. Тому весна буде затяжна, не рання і, швидше за все, прийде не раніше, як за шість тижнів. На початку квітня», – пояснив Ігор Антахович.

Також директор розповів, що взимку бабаки прокидалися значно рідше, ніж торік. У Мишка, з його слів, наразі дуже гарне хутро і він має добрячий запас жиру. Значить, так би мовити, ще в зимовому стані.

Ігор Антахович додав, що прогнози Мишка справджувалися впродовж останніх трьох років. Нагадаємо, минулого року він навіщував ранню весну.

Зазначимо, Мишкові вже п’ять років.




Джерело: 

ZIK.UA

Переглядів: 2023 | Додав: Faber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Форма входу
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024