Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 08:12

"Довкілля"

Меню сайту
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Гурток якого спрямування вам найбільше подобається?
Всього відповідей: 232
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 12 » У львівській багатоповерхівці бачили живу змію
21:00
У львівській багатоповерхівці бачили живу змію

Переполох у львівській багатоповерхівці. Один із мешканців виявив в квартирі змію. Він спробував впіймати рептилію, та вона втекла й заховалася. Тепер люди не мають спокою і не знають, до кого звернутися по допомогу.

Михайло свою дружину та трирічну дитину відвіз до родичів - їм, каже, не місце в оселі, де тепер живе змія. Чоловік повернувся посеред ночі додому, ввімкнув світло й отетерів: на підлозі лежала гадина.

Михайло Кобилинець, постраждалий:

- Вона довжиною десь 50 сантиметрів і товщиною десь до сантиметра. Я її бачив буквально пару секунд, тому що вона підповзала до мене і я зразу закрив двері, щоб вона не виповзла в іншу кімнату.

Михайло негайно викликав міліцію та змієлова. Утім гадина кудись шмигнула й більше її не бачили. Не справила враження на рептилію й міліційна форма. Дільничний ретельно оглянув квартиру і не тільки. Він обійшов усіх мешканців будинку, щоб дізнатися, хто господар плазуна.

Михайло Король, старший дільничний інспектор Сихівського РВ міліції м. Львова:

- Пройшовши по мешканцях будинку, ніхто інформації з приводу того, підтвердити - хто тримає змію чи не тримає, не міг. Кожен казав, що не тримає змію.

Утім міліційний обхід був не марний - анонім почепив на вході в під'їзд знімка змії та оголошення. У ньому запевнив, що вона не отруйна і попросив не вбивати, а повернути за винагороду. Та це не зменшило паніки серед мешканців. Деякі з них повиїжджали до родичів - про всяк випадок.

- Поки що дану змію не знайшли. Нас не хвилює, ядовита вона чи не ядовита. А просто нам так неприємно, що вона десь в нашому будинку є. І хто буде займатися тим, щоб її виловити?

Вікторія, мешканка м. Львова:

- Чого нема загрози? Вона може де хочеш повзати, вона ж маленька, то ж не то що якийсь удав, такий що не пролізе ніде. Вот і всьо, люди бояться. Хотя би дохлу знайшли, вже би заспокоїлися.

В одному із зоологічних центрів Львова на світлині впізнали втікачку. Тут мешкає така сама й не завдає клопоту.

Віктор Червоний, керівник відділу Еколого-натуралістичного центру:

- Ну перед вами це молочна каліф, не каліфорнійська, а молочна королівська змія кембала. Вона не отруйна. Мімікрія так звана - це підлаштування під дуже отруйного змія, який називається аспід.

Попри точні прикмети - міліція безсила. Не надто дієві й поради зоологів.

Віктор Червоний, керівник відділу Еколого-натуралістичного центру:

- Ну якщо ви тримаєте змію і вона вилізла з тераріуму, вона появиться через деякий час в вологе тепле місце, де вона знайде затишок. І вона там буде знаходитись. Це може бути десь під диваном, під кріслом, під ліжком. Деколи може бути і в ліжку, буває і таке.

І науковці, і правоохоронці сходяться на одному: в разі несподіваної зустрічі з плазуном - не втрачати спокою й самовладання. І не вбивати тварини.


Джерело: НТН

  
Переглядів: 788 | Додав: Faber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Форма входу
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024